Substancje słodzące i słodycze

Substancja słodząca, naturalna lub syntetyczna, ma słodki smak, który zastępuje tradycyjny cukier w napojach lub preparatach. Istnieją dwie rodziny substancji słodzących: niskokaloryczne substancje słodzące, takie jak sorbitol lub ksylitol, oraz intensywne substancje słodzące, takie jak aspartam lub sacharyna, które mają większą moc słodzenia. Nie zawierając kalorii, słodziki są szczególnie dobrą alternatywą dla cukru w ramach diety odchudzającej.

1-11 na 11 produkty

Stewia, sacharyna... który słodzik wybrać?

Słodziki zapewniają słodki smak, który nie wpływa na poziom cukru we krwi jak tradycyjny cukier. Mogą być stosowane w niewielkich ilościach do słodzenia gorących napojów, takich jak herbata lub kawa, lub do zastępowania cukru w deserach.

/
Słodziki na bazie stewii i sacharyny mają moc słodzenia od 300 do 500 razy większą niź tradycyjny cukier. Są bardzo ekonomiczne i mogą być równieź podgrzewane do uźycia w deserach i słodkich potrawach.


Odkryj naszą gamę słodzików, aby naturalnie słodzić napoje i desery bez negatywnego wpływu na organizm. Stosowane w połączeniu ze zdrową dietą i regularną aktywnością fizyczną pomagają kontrolować wagę i ograniczać spoźycie cukru.

×
Obsługa klienta
Zamknięte
Obsługa klienta
+33 9 80 80 29 11
Od poniedziałku do piątku / 9h à 17h